Wybór dobrze dopasowanego granitora zdecydować może o sukcesie biznesu związanego ze sprzedawaniem mrożonych deserów. Granita, znany od dawna lodowy przysmak z Włoch, zdobywa coraz więcej popularności na całym świecie, będą odświeżającą alternatywą dla typowych lodów. Aby zapewnić klientom najwyższej jakości produkt, warto się skupić na kluczowych parametrach przy wyborze granitora, z jakich najistotniejsze to wydajne chłodzenie, pojemność, system mieszania oraz łatwość czyszczenia i obsługi.
Wydajne chłodzenie jest bardzo ważne dla otrzymania produktu wysokiej jakości, z tego też powodu porządny granitor powinien równomiernie i szybko chłodzić całą mieszankę. Pojemność urządzenia dostosować należy do przewidywanej skali sprzedaży, przy czym wersje mające większe pojemniki lepiej się sprawdzą w miejscach gdzie jest duże natężenie ruchu, a te z paroma nieco mniejszymi umożliwią jednoczesne oferowanie różnych smaków. Równie ważny jest sposób mieszania.
W lepszych urządzeniach mieszadła spiralne z nierdzewnej stali zapewnią jednolitą konsystencję składników i zapobiegają tworzeniu się grudek lodu, a możliwość regulacji prędkości mieszania umożliwia dopasowanie konsystencji do różnych typów granity. Łatwa obsługa i czyszczenie to kolejne aspekty mocno wpływające na funkcjonowanie na co dzień biznesu, dlatego warto szukać modelu, jaki to zapewni. Pamiętać też trzeba o zaopatrzeniu się we wszelkie niezbędne akcesoria, takie jak na przykład opakowania do granity.
+Tekst Sponsorowany+