Lato jest okresem, kiedy sięga się bardzo chętnie po różnego rodzaju napoje i lody, szczególnie jeśli są one mocno zimne. A właśnie taka jest granita, zyskująca od paru lat ogromną popularność. Ten przepyszny deser został wymyślony w upalnej Sycylii, to tam właśnie ktoś połączył cukier, sok z cytryny oraz wodę, i zaczęto to serwować w zmrożonej postaci. Temperatura składników jest ujemna, ale przez ciągłe mieszanie całość ma postać malutkich kryształków.
W krótkim okresie czasu granita stała się popularna w wielu krajach, bijąc w upalne dni wszelkie rekordy sprzedaży. Dlatego też sporo osób planując jakiś wakacyjny biznes poważnie rozważa punkt gastronomiczny z granitą. Jak się okazuje taki biznes nie wymaga dużych finansowych nakładów, a zapewne przyniesie całkiem ciekawe przychody. Po pierwsze zainwestować trzeba będzie w granitor, to znaczy urządzenie do robienia tego deseru. Granitory są oferowane w wielu różnych wersjach, różniących się od siebie liczbą zbiorników, zakresem dostępnych temperatur czy dodatkowymi funkcjami.
Jeśli faktycznie będzie się chciało na tym zarabiać, to od samego początku postawić trzeba na wydajniejsze urządzenie, którego nie będą ograniczać za małe możliwości. Poza granitorem do kupienia będą różnego rodzaju dodatki i akcesoria, takie jak chociażby opakowania do granity, konieczne do tego żeby ją podawać klientom, czy też podgrzewacz do sosu. Jeżeli znajdzie się do tego odpowiednie miejsce, najlepiej przy plaży, to można będzie liczyć na dużą liczbę klientów.
+Tekst Sponsorowany+